Midweek Magic Standard (2013 07 24)

Leken är min prerelease-lek från Gatecrash, men utökad till 60 kort. Jag lånade en del av resten av familjen för att få till leken. Det är en Boros lek med en del för dyra varelser. Resultatet blev 2 vinster och 2 förluster vilket resulterade i 6:e plats av 12. Det som irriterade mig var att jag glömde ta med Skullcrack 1r. Jag hade lagt fram två stycken men missade att ta med dem. De hade varit väldigt bra mot all lifegain som användes.

Match 1, röd/svart lek. Kommer inte ihåg så mycket förutom att jag vann med 2-0.

Match 2, grön/röd/vit lek med en massa lifegain. När jag skulle bräda in mina Skullcrack 1r upptäckte jag att de inte var med. Det är dock tveksamt om det de hade hjälpt. Jag var inte i närheten att vinna.

Match 3, svart/grön/vit med lifegain, mana-acceleration och en massa kortdragande. En Skullcrack 1r på rätt ställe i duell 2 kunde ha varit avgörande. Jag vann första duellen och fick ner motståndaren till 3 liv i andra duellen, men sedan klättrade han upp till 33 innan han lyckades ta bort mina sista 3 liv. (Vilket gjordes med en stulen Aurelia, the Warleader 2rrww.) Sista duellen började vi med ca 6 minuter kvar till time. Jag förlorade på hans sista anfall, det hade räckt med ett liv till för oavgjort. Nu blev det 1-2.

Match 4 blå/röd/vit/grön med mana-acceleration. Jag gick ner på 1 liv i första duellen men lyckades slå ner honom från 17 till 0 när jag fick ut Aurelia, the Warleader 2rrww och anföll med battalion. En enda Boros Elite w slog 8 på egen hand. Andra duellen förlorade jag, han var på 8 och jag på 20, men det blev en stor smäll och sedan var jag på 0. Sista duellen lyckades jag vinna till en del beroende på motståndarens otur med korten.

Creature
1Legion LoyalistrR  
3Warmind Infantry2r  
2Boros ElitewU  
4Daring Skyjek1w  
2Syndic of Tithes1w  
4Wojek Halberdiersrw  
4Skyknight Legionnaire1rw  
2Boros Reckoner(r/w)(r/w)(r/w)R  
1Firemane Avenger2rwR  
2Aurelia, the Warleader2rrwwM  
Enchantment
1Oblivion Ring2wU  
Instant
4Shockr  
2Weapon Surger  
1Rebuke2w  
4Boros CharmrwU  
Land
2Boros Guildgate  
10Mountain  
10Plains  
1Sacred FoundryR  
Total = 60 (2 mythic, 5 rare, 7 uncommon)

Sideboard

Tanken är att kunna bräda ut varelser som bara tål ett ifall det behövs. De två Ember Beast 2r korten borde ha varit Skullcrack 1r.

Artifact
1Vial of Poison1U  
1Ratchet Bomb2R  
Creature
2Goblin Arsonistr  
2Ember Beast2r  
1Ogre Battledriver2rrR  
Enchantment — Aura
3Pacifism1w  
Enchantment - Aura
1Holy Mantle2wwU  
Instant
1Smitew  
1Arrows of Justice2(r/w)U  
Land
2Boros Guildgate  
Total = 15 (0 mythic, 2 rare, 3 uncommon)

Det var rare-pick i resultatordning efter tävlingen. Jag valde mellan Pyromancer's Gauntlet 5 och Ogre Battledriver 2rr. Det blev den senare för att jag tror att den skulle kunna fylla något hål i min Boros-lek nu när jag måste lämna tillbaka korten jag lånat. Så här efterråt undrar jag om inte Pyromancer's Gauntlet 5 hade varit ett bättre val. Den kunde legat i sideboardet och brädats in när det blir utdragna matcher. Mot slutet räcker inte shock till men med 2 extra i skada borde den fortfarande göra nytta. (För att inte tala om Chandra's Outrage 2rr.)

Bostern innehöll följande:
Artifact
1Bubbling Cauldron2U  
Creature
1Undead Minotaur2b  
1Advocate of the Beast2g  
1Ogre Battledriver2rrR  
1Pitchburn Devils4r  
1Scroll Thief2u  
1Phantom Warrior1uuU  
1Charging Griffin3w  
Enchantment — Aura
1Sensory Deprivationu  
Instant
1Doom Blade1bU  
Land
1Island  
Sorcery
1Liturgy of Blood3bb  
1Demolish3rU  
1Hive Stirrings2w  
1Solemn Offering2w  
Total = 15 (0 mythic, 1 rare, 4 uncommon)