Bakgrund

Vi har fått en hel del boosters för att vi deltagit i pre-releaser, så vi tycket vi kunde ha vår egna turnering. Ursprungligen hade vi följande boosters: 1 Ravnica, 2 Guildpact och 1 Dissension. Det kändes dock lite tunnt så vi köpte ytterligare 2 Dissensions boosters.

Vi som spelar

Camilla

Har börjat bli mer aggresiv än förr, med gott resultat.

Niklas

Har blivit ännu mer offensiv än förr, med inte alltid lyckat resultat. Spelade Röd-Svart.

Kjell

Har inte lyckats så bra på pre-releaser.

Johannes

Den som vanligtvis kommer bäst av oss på pre-relrease. Johannes fick inte tag i extra Dissension boosters så han spelade med 1 Ravnica, 4 Guildpact och 1 Dissension.

Match resultat

Niklas2-Johannes0
Camilla1-Kjell1
Niklas2-Camilla0
Johannes2-Kjell0
Niklas1-Kjell2
Camilla1-Johannes1

Resultat

Här blir det komplicerat. Vi hade inte kommit överens hur man räknade ut placering. Här kommer lite olika tolkningar.

Niklas

3 poäng för vinst, 1 för oavgjort. Ger placeringen: Niklas 6, Johannes 4, Kjell 4, Camilla 2. Johannes 2-0 vinst placerar honom högre än Kjells 2-1 vinst.

Johannes

De bästa skall alltid spela en omgång till. Normalt de 8 bästa, i det här fallet de 2 bästa. En sådan final spelades och den vann Johannes med 2-1. Så hans variant blir: Johannes, Niklas, resten.

Kjell

Vinster värderas olika beroende på vem men vinner mot, dvs Kjells 2-1 vinst mot Niklas (som var obesegrad) är mer vär än Johannes 2-0 mot Kjell (som endast spelat oavgjort då). Kjells lista blev: Niklas, Kjell, Johannes, Camilla. Möjligen ansåg han även att det borde vara en final, men den spelades aldrig.

Camilla

Hon sa inget, men vann å andra sidan redan damklassen.

Side event

Alla magicturneringar verkar ha side-event så även denna. Tanken var att vi skulle göra bätter högar med korten vi fick på TimeSpiral pre-releasen. Endast Johannes och Niklas hann spela, och det blev 2-1 till Johannes. Niklas trodde hans hög med Sengir Nosferatu och Undertaker var bra, men mot Johannes Sengir Nosferatu, 2 Pit Keeper och Kaervek the Merciless räckte det inte långt.